Thursday, August 5, 2010

Läs om sommarens händelser 2010!

Ursäkta att jag inte uppdaterat hemsidan på länge. Det beror dels på att jag jobbar med ett nytt program för hemsidan, som tar lite tid att lära sig men även sommaren här hos oss har varit fullspeckad med händelser.

Belzac såldes i början på sommaren till Marie Bäckerud, som hade varit hans medryttare under en period. Jätte kul för de passade så fint ihop. Idag finns han på Jägersro stall och vi önskar Marie och Belzac lycka till!

Dressyr och hoppkursen som vi annordnade i Juni var en succe´. Kul att många anmälde sig och alla verkade mycket nöjda med tränarna, hästarna och upplägget. Det får vi göra om snart igen.

Vi provade på ett nytt koncept under 3 veckor i Juli månad, "Hyra häst " vecka. Eftersom alla Svenskar åker på semester under sommaren, så funderade vi ut ett koncept för de ryttare som ville satsa lite extra på sin ridning under sommaren och under ledigheten. Vi provade på att hyra ut några av våra hästar mellan 1-3 veckor. Detta innebar att alla elever fick en chans att hyra en önskad häst 1-3 veckor, där de red varje dag och 2 lektioner ingick per vecka. Det verkade fungera bra för de ryttare som provade på detta, så vi utökar nog det konceptet till nästa år med och hoppas kunna få ut alla hästar på detta. Känndes som ett super bra sätt att hålla igång hästarna på och ryttarna fick en ärlig chans att lära känns sina hästar ännu bättre och riktigt satsa på sin utveckling.

I slutet på Juli så red vi ner till Terrängbanan i Fredshög. Dante, Patron, Zeb, Offa, Ville, Ella och Tessan var med och alla verklingen ÄLSKADE att flänga runt längs med Fredshögs strand och hoppa massa terränghinder. Trotts att flera hästar aldrig hade hoppat detta tidigare så gick det super för alla ryttare. Jätte kul!

Magic Star som vi haft till salu en längre tid, blev nu äntligen såld till Annie, som har ridit och tävlat "Maggan" under hela sommaren. Vi blev såååå glada att de köpte henne. De var verkligen ett bra team ihop. Lycka till Annie!

Efter terrängträningen i Fredshög, så fick vi ett bud på Daredevil av Hanna Augustsson, som är medryttare på honom. Han ska nu besiktigas och är allt ok, så flyttar han 10m in i inackorderingsstallet igen. Vi håller tummarna!

Tack för mig och nya uppdateringar kommer snart igen.

Camilla