den 13 May 2010

Ny häst till försäljning

Pay and jump

Idag fick vi in ett trevligt sto som vi ska testa och sen förmedla vidare. Hon heter Lady Louisa och är 10år, 1.68m och tysk import. Hon är tävlad LB dressyr, 1.20hoppning och startad lätt fälttävlan. Snygg modell, högrest och elegant. Ska bli spännande att prova henne. Det är Bruce och Ulrika Goodin som har lämnat henne här då vi har mer kunder för den typen av häst än vad de har. De satsar mestadels på unghästar och svårklasshästar. Ulrika Tågerup tipsade mig om "Louisa "och nu står hon här i mitt stall. Kul!

den 15 May 2010

Helges provmånad

Vi har nu haft "Helge" i ca två veckor. Tanken är att han ska testas för att se om han kan fungera i vår verksamhet. Han är ur kondition och ganska rund om magen. Han börjar se bättre ut men han behöver klart gå ner en del till. Lite svårt att hitta sadel som passar honom då han är stor, lite rund om magen och dessutom bred över manken. Just nu så upplever vi att "Helge" testar en hel del. Hörnpasseringarna i ridhuset är läskiga och utgången är väldigt frestande. Får han inte som han vill, så blir han väldigt testig av sig och vill gärna försöka skrämma sin ryttare. Känns inte jätte kul, men vi får se om det går att träna bort det. Han är lite ängslig av sig och vill gärna vara i sin flock, så förmodligen kommer del av hans beteende från hans rädsla av att vara ensam.

den 15 May 2010

Hintz Dee Belle passerade sin besiktning.

"Bella" var idag på Catharinas klinik i Svedala för att uträtta en besiktning. Hon uppförde sig väl och passerade utan några bekymmer. Detta innebär att Louise och Lizette Bannersten blir lyckliga ägare till lilla söta Barbie hästen Hintz Dee Belle. Grattis!

den 15 May 2010

Lady Louisa passerade sin besiktning.

Idag var Bengt Orre här och besiktigade "Louisa". Hon skulle ha kollats av Bengt tidigare, men då hon var MEGA brunstig och lit små tjurig så valde vi att vänta någon vecka, för att underlätta för Bengt och Louisa. Allt gick jätte bra. Hon passerade med flygande färger och uppförde sig mycket trevligt. Då innebär detta att familjen Lantau blir lyckliga ägare till Lady Louisa. Hästen passar dem utmärkt och jag tror att de kommer att ha många roliga stunder med denna häst. Grattis!

den 29 May 2010

Trelleborgs Allehanda har skrivit en trevlig artikel om oss!

För en vecka sedan hämtad jag tidningen i brevlådan och hoppade till. Stor bild på mig och "Ulla Bella" i stallet som första sida. Visste att det skulle komma ut en artikel om mig och mitt företag, då de var här för ett tag sen och intervjuade mig, men visste inte att det skulle vara så stort och på första sidan. Glad blev jag i alla fall! Kul att de uppmärksammar oss småföretagre. Fin artikel tyckte jag.

www.trelleborgsallehanda.se Artikeln borde finnas kvar i deras register. Den kom ut torsdag den 27/5 2010.

den 7 June 2010

Nya hästar i verksamheten och till försäljning

Hoppträning på Libacka Gård

Igår, söndag den 6/6 anlände 2 nya hästar till Libacka Gård. Patron, 11år, fux val, ca 168cm. Polskthalvblod och Lippizaner. Patron är inlånad från Blekinge, för att ersätta Belzac som passerade sin veterinär besiktning i fredags. Belzac ska nu flytta ut till Inackorderingsstallet och ägs snart av Marie Bäckerud. Patron har hoppat några Pay and Jump och klubbtävlingar. Han rör sig jätte trevligt och är en ganska het häst med motor. Han verkar mycket trevlig.

Pilgaards Marco Polo, import Danmark, maxad D ponny född 1997, skimmel,bra stamtavla. Marco är tävlad LA/LA (hopp och dressyr) med många placeringar. En ponny som passar lika bra till både hoppning eller dressyr. otroligt snäll ponny som ställer upp. Lätt att sko, lasta och snäll att rida ut. Har gått LB hoppning de sista året med placeringar med fodervärd, då ägaren har vuxit ifrån Ponny. (all utrustning meföljer.) Ring camilla för mer info

den 5 August 2010

Läs om sommarens händelser 2010!

Ursäkta att jag inte uppdaterat hemsidan på länge. Det beror dels på att jag jobbar med ett nytt program för hemsidan, som tar lite tid att lära sig men även sommaren här hos oss har varit fullspeckad med händelser.

Belzac såldes i början på sommaren till Marie Bäckerud, som hade varit hans medryttare under en period. Jätte kul för de passade så fint ihop. Idag finns han på Jägersro stall och vi önskar Marie och Belzac lycka till!

Dressyr och hoppkursen som vi annordnade i Juni var en succe´. Kul att många anmälde sig och alla verkade mycket nöjda med tränarna, hästarna och upplägget. Det får vi göra om snart igen.

Vi provade på ett nytt koncept under 3 veckor i Juli månad, "Hyra häst " vecka. Eftersom alla Svenskar åker på semester under sommaren, så funderade vi ut ett koncept för de ryttare som ville satsa lite extra på sin ridning under sommaren och under ledigheten. Vi provade på att hyra ut några av våra hästar mellan 1-3 veckor. Detta innebar att alla elever fick en chans att hyra en önskad häst 1-3 veckor, där de red varje dag och 2 lektioner ingick per vecka. Det verkade fungera bra för de ryttare som provade på detta, så vi utökar nog det konceptet till nästa år med och hoppas kunna få ut alla hästar på detta. Känndes som ett super bra sätt att hålla igång hästarna på och ryttarna fick en ärlig chans att lära känns sina hästar ännu bättre och riktigt satsa på sin utveckling.

I slutet på Juli så red vi ner till Terrängbanan i Fredshög. Dante, Patron, Zeb, Offa, Ville, Ella och Tessan var med och alla verklingen ÄLSKADE att flänga runt längs med Fredshögs strand och hoppa massa terränghinder. Trotts att flera hästar aldrig hade hoppat detta tidigare så gick det super för alla ryttare. Jätte kul!

Magic Star som vi haft till salu en längre tid, blev nu äntligen såld till Annie, som har ridit och tävlat "Maggan" under hela sommaren. Vi blev såååå glada att de köpte henne. De var verkligen ett bra team ihop. Lycka till Annie!

Efter terrängträningen i Fredshög, så fick vi ett bud på Daredevil av Hanna Augustsson, som är medryttare på honom. Han ska nu besiktigas och är allt ok, så flyttar han 10m in i inackorderingsstallet igen. Vi håller tummarna!

Tack för mig och nya uppdateringar kommer snart igen.

Camilla

den 24 January 2011

Vår 2012 på Libacka Gård

Sandra3

Då var det Vår här på Libacka Gård och det växer och knakar.

Jag har fått en anställd som heter MY som ska avlasta mig i stallet så att jag kan lägga mer tid på företaget och kunderna.

Detta innebär också att jag kan uppdatera hemsidan mer regelbundet och få upp lite nya trevliga bilder.

Fler nyheter inom kort!

den 15 May 2010

Ann-Christine och Dante kom 6:a i LB2.

Idag var A-C och Dante på Trelleborgs lokala dressyr tävling. Dante har aldrig tävlat tidigare, så det var spännande att se. A-C red en lugn och fin runda och lyckades få hela 64% och därmed en 6e plats. Underbart! Grattis A-C.

den 15 May 2010

Jessica och Off Line placerade i 1.00m.

Vellinge hästsportförening höll i en lokal hopptävling där Jessica och Offa var med. Jessica red en felfri och trevliga runda på 90cm. 1.00m klassen var två faser och Jessica lyckades få en dubbel nolla där med och kammade hem en 10e placering av nästan 50 startande. Jätte kul! Grattis Jessica.

den 15 May 2010

2 placeringar i Skabersjö

Hopptävling Skabersjö

I lördags var Jessica och Anna iväg med Zebban och Offa. Vi var i Skabersjö på deras lokala hopptävling. Anna och Zeb hade 0/0fel i 1.00m och kammade hem en 9:e placeringar utav närmare 50 starter. Jessica med Offa fick också 0/0 fel men någon sekund snabbare och lyckades plocka åt sig en 7:e placering i 1.00m klassen. Toppen tjejer!!!Stort Grattis! Sen debuterade dom båda i 1.05m och fick var sitt pet på hinder nr 2. Mycket fina rundor. Vi ser fram emot nästa tävling i Trelleborg i mitten på Maj.